Dat zegt Valeri Berns van YER op basis van twee rapporten over HR-ontwikkelingen in een aardig artikel van P&O Actueel.

Hij geeft aan dat bedrijven lering hebben lering getrokken uit de economische crisis en dat flexibilisering van het personeelsbestand nog nadrukkelijker op de agenda komt te staan. Bedrijven zullen gaan werken met een steeds kleinere kern van vaste werknemers en die aanvullen met werknemers waarmee zij een meer flexibelere arbeidsrelatie aan kunnen gaan:

‘Het voordeel voor werkgevers is dat ze veel kosten kunnen besparen in tijden van crises zoals we die nu gezien hebben. Flexibilisering zal de bedrijfsvoering echt ten goede komen. Maar ook vanuit werknemerskant zie je die tendens: mensen willen steeds flexibeler zijn. Ondanks de onzekerheid tijdens de economische crisis zijn nog nooit zoveel mensen zzp’er geworden als de afgelopen maanden. Mensen vragen zich af waarom ze ontevreden en ondergewaardeerd bij een baas blijven hangen als ze het allemaal ook zelf kunnen regelen.’

In het artikel geven ze aan dat de grootste uitdaging de vraag is welk werk je zelf doet en welk werk je uit gaat besteden. De uitdaging is in ieder geval je ervaring vast te leggen, zodat je flexwerkers op basis van de huidige kennis binnen uw bedrijf op het juiste niveau blijven.

Praten over behoud van kennis?
Als u eens wilt praten over flexwerkers in relatie tot het behoud van de unieke kennis en ervaring binnen uw organisatie, neem dan eens contact met ons op.