We schreven al eerder over het ontstaan van bedrijfsscholen.  ROC’s lijken onvoldoende op de praktijk van de werkvloer aan te sluiten en zijn mede debet aan het ontstaan van nieuwe bedrijfsscholen.Uitwisseling van casuïstiek tussen bedrijf en school zou een al een stap in de goede richting zijn. Binnen iSee iKnow hebben we hier veel ideeën over en bovendien een praktische oplossing voor.

Bedrijfsschool bij Nedtrain

Onvoldoende gekwalificeerd aanbod en vergrijzing maken een bedrijfsschool of vakopleiding tot een logische stap. Zeker in de technische sector. En het mes snijdt aan twee kanten: voor scholieren betekent het immers de zekerheid dat wat je leert ook echt aansluit op de praktijk en bovendien de zekerheid van een baan.

Voor jonge scholieren is dit sinds kort bij Nedtrain mogelijk. Scholieren kunnen daar intern het vak leren met een 2-jarige vakopleiding in de TechniekFabriek. Mét baangarantie. Volgens vakbondsbestuurder Roel Berghuis van FNV Spoor zijn vakopleidingen de toekomst:

‘Ik word er ontzettend blij van dat bedrijven steeds meer de noodzaak gaan zien voor het opleiden van jonge mensen. Om leren en werken voor jonge mensen dichtbij elkaar te brengen. Volgens mij is dat de toekomst.’

Vijftig studenten starten dit najaar met de tweejarige vakopleiding in de TechniekFabriek in Zwolle en Amsterdam.

Bedrijfsscholen en iSee iKnow

Met iSee iKnow leg je beschikbare kennis en ervaring binnen een bedrijf vast en deelt die met collega’s. Een effectieve manier om precies datgene te leren waar je iets aan hebt in je dagelijkse werk. iSee iKnow sluit dan ook prima aan op de gedachte van een bedrijfsschool: leren wat je echt nodig hebt. Meer weten? Neem dan eens contact met ons op.

Bron: FNVbondgenoten.nl