Zo begin 2012 lees je allerhande voorspellingen voor het komend jaar. Computable vroeg een aantal experts naar de trends en verwachtingen op het gebied van outsourcing. Voor iSee iKnow als aanbieder van Software as a Service (SaaS) natuurlijk interessant om te weten.

80% van ICT-diensten uitbesteed
Onderzoeksbureau Gartner voorspelt dat binnen tien jaar 80 procent van de ict-diensten uit geïndustrialiseerde standaarddiensten bestaat. Gebruikers van die diensten kunnen zich dan concentreren op de zaken waar ze goed in zijn. Voor nieuw ontwikkelde applicaties zullen organisaties bovendien vaker kiezen voor een cloud-infrastructuur. Volgens Gartner beschikt 20 procent van de organisaties niet meer over ‘eigen’ hardware.

Klanten switchen niet graag
Experts geven ook aan dat klanten in onzekere tijden liever bij hun huidige leveranciers/partners blijven. Productiviteit, kwaliteit en samenwerking zijn hierbij waarden die steeds belangrijker worden. Bij outsourcing gaat het al lang niet meer om alleen de kostenverlaging. Juist het partnership en het denken in gemeenschappelijke doelen wordt steeds meer de kern van outsourcing. Het denken in IT-gedreven SLA’s en bonus/malus regelingen is nog wel de huidige realiteit. Maar we zullen een verschuiving zien in het formuleren van gemeenschappelijke businessdoelen en KPI’s waarop klant en leverancier elkaar zullen afrekenen.

Voor iSee iKnow betekent die ontwikkeling weinig nieuws onder de zon. Wij zijn het gewend te denken in gemeenschappelijke doelen als we het over leren hebben met onze klanten.