Op de website van IntermediairPW staat een aardig artikel over e-learning binnen een ziekenhuis: het VU Medisch Centrum. Martin Straks, adviseur e-learning van het VU Medisch Centrum in Amsterdam, is bezig met de introductie van e-learning voor tienduizend medewerkers. In het artikel geeft hij aan waar hij tegenaan loopt en geeft hij ook een aantal praktische tips voor het invoeren van e-learning:

  • Plan de introductie zorgvuldig: zorg dat er vast wat modules te zien zijn als je e-learning introduceert. Het systeem hoeft dan nog niet af te zijn, maar de eerste indruk is essentieel om later de medewerkers echt enthousiast te krijgen;
  • Overschat de computervaardigheden van het personeel niet: zorg voor voldoende support en aanspreekpunten, goede foutmeldingen en bijvoorbeeld een lijst met veelgestelde vragen;
  • Zorg dat de kantoorautomatisering in overeenstemming is met de eisen van het e-learningsysteem;
  • Betrek voorlopers bij het inrichten en finetunen van het systeem: op deze manier creëer je draagvlak binnen je organisatie.

De tips klinken misschien bekend, maar de introductie van e-learning strandt meteen als je ze niet ter harte neemt. Meer praktische tips lezen over het gebruik van e-learning binnen een grote organisatie? Lees dan ook eens het interview dat we pas hadden met Hans Beekhuizen, verantwoordelijk voor de opleidingen binnen Yarden.