Waarom kunnen werknemers beter op hun eigen werkplek leren?

Uw organisatie weet meer dan u denkt

02-06-2023

Werkgevers vinden het belangrijk dat kennis van medewerkers op peil is en blijft. De werkdruk ligt echter tegenwoordig bij veel bedrijven een stuk hoger dan een aantal jaren geleden. Hierdoor komen medewerkers na hun werk vaak vermoeid thuis en hebben ze geen zin om nog aan de slag te gaan met lesstof voor een cursus welke betrekking heeft op het dagelijks werk. Vraag is dan ook of de kennis daadwerkelijk eigen wordt gemaakt op deze manier?

Veel organisaties kiezen ervoor om medewerkers een cursus te laten volgen, hetzij door weer in de schoolbanken te gaan zitten, hetzij door het volgen van een een- of meerdaagse training in een vergaderruimte binnen de organisatie. Vaak blijkt op termijn dat de kennis die is bijgebracht wegzakt, doordat er in de dagelijkse en specifieke praktijk weinig mee wordt gedaan.

Leren vanuit de praktijk op de werkvloer maakt dat de opgedane kennis gelijk in de praktijk toegepast kan worden. Het is dan ook de ideale oplossing voor een probleem waar veel organisaties dagelijks mee te maken krijgen.  Met de e-learning software van iSee iKnow kunnen organisaties  op een eenvoudige manier tijdens het  werk leren vanuit praktijkvoorbeelden.

Het verschil tussen leren op de werkvloer en leren bij cursussen

Het grote verschil tussen deze twee soorten is de manier van leren. Bij formeel leren (losse cursussen of trainingen), leren medewerkers vooral op een schoolse manier en uit boeken. Met informeel leren is ieder mens zijn hele leven bezig, dit is namelijk leren uit de praktijk. Denk hierbij aan leren praten, leren lopen en een  mobiele telefoon leren gebruiken. Door te leren van cases op de werkvloer zal kennis sneller en beter onthouden worden.

Waarom is leren op de werkvloer effectiever? Waarom past iSee iKnow goed bij deze manier van kennis opdoen?

Bij de software van iSee iKnow wordt gebruik gemaakt van de informele  manier van leren. De medewerker wordt eerst getoetst op zijn/haar kennis, waarna er een persoonlijk e-learning wordt ontwikkeld met cases uit de praktijk. Elke medewerker die getraind wordt, heeft dus een eigen leeromgeving, hetgeen maakt dat de kennis die bijgebracht wordt heel dicht bij de dagelijkse praktijk staat en dus heel herkenbaar is. De software is daarnaast juist op de werkvloer makkelijk te gebruiken.

Hoe dat gaat dat vertellen wij u graag persoonlijk. 

Wij doen dit door uw organisatie te bezoeken en u te demonstreren hoe de software binnen uw organisatie toegepast zou kunnen worden, aan de hand van een voorbeeld uit uw eigen praktijk!

Neem voor een demoaanvraag dan ook vrijblijvend contact met ons op;

Neem contact op